19 Şubat 2015 Perşembe

Volvo: Ölümcül Kazaları Ortadan Kaldıracağız!

Ekleyen Yusuf  |  17:49


Volvo uzun zamandır otomobillerle bisikletler arasında iletişim kurmayı sağlamak üzerine çalışmalarını sürdürüyordu. Şimdi ise tüm otomobiller arasında bağlantı kurmak istiyor. Bununla ilgili resmi web adreslerinden bir açıklama geldi.

Kötü hava koşullarında araçları süren kişilerin birbirlerini uyarmalarını sağlamak amacıyla 50 otomobil üzerinde test yapmaya devam eden şirketin otomobil sayısını 1000’e çıkardığı duyuruldu. Test sürüşleri İsveç’in Göteborg ve Norveç’in Oslo şehirlerinde yapılmaya başlandı.

Test edilen yeni sistemde seyir halindeki araçlar birbirlerine yolun durumuyla ilgili bilgi aktarımında bulunuyor. Ayrıca yakınlarda dörtlülerini açarak duran bir araç varsa diğer araçlara bilgi gönderiliyor. Bu şekilde olası bir kaza da önlenmiş oluyor.


Bu testlerin şimdilik bir başlangıç olduğunu belirten Volvo, bu sistemi ilerleyen zamanlarda çok daha fazla geliştirmek istediklerini açıkladı. Bu teknoloji konusunda oldukça iddialı olduğunu söyleyen şirket, 2020 yılında yeni otomobillerini kullanan sürücülerin ölümcül kazalar yaşamayacaklarını iddia ediyor.
Ekleyen: Yusuf

0 yorum:

© 2014 Özgün Blogcum
. WP themonic converted by Bloggertheme9.
Powered by Blogger. toplist
YUKARI